Sunday, January 29, 2012

Σκοπιές άσκοπες

Για το στρατό δε θέλω να γράφω πολλά γιατί το θεωρώ ανούσιο.
Θέλω μόνο να πω το εξής, για να το διαβάζω αργότερα και να μην το ξεχνάω:

ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΑΝΟΥΣΙΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ.

12 Comments:

Blogger candy's τετραδιάκι said...

E ναι μωρε...θητεια ειναι θα περασει!

;)

Tuesday, January 31, 2012 8:12:00 pm  
Blogger Marina said...

Πιστεύω ότι το κάνουν επίτηδες, μέσα στην απίστευτη ανοησία που τους διακατέχει δλδ την υποχρεωτική θητεια, να αποπροσανατολίζουν τους νεοσύλλεκτους, να τους βγάζουν εκτός των όσων έχουν συνηθίσει, για να προσαρμοστούν ευκολώτερα σε θεσμούς που είναι ξεπερασμένοι. Κανείς δεν κέρδισε τίποτα απο τους μήνες στο στρατό, εκτός ίσως απο κάποιες γνωριμίες.
Υπομονή

Wednesday, February 01, 2012 7:42:00 am  
Anonymous Anonymous said...

απορω πως ενας Αριστερος υπηρετει....οχι τιποτα αλλο αλλα απαγορευονται και τα Κομμουνιστικα εντυπα στο Στρατο....

Wednesday, February 08, 2012 3:41:00 pm  
Blogger Jason said...

Μην το λες, είναι πολλοί οι αριστεροί που υπηρετούν, τουλάχιστον εγώ έχω γνωρίσει αρκετούς.
Τώρα αν εννοείς εμένα, εγώ ποτέ δεν κατάφερα να αποφασίσω μετά βεβαβιότητος ότι όντως είμαι αριστερός. Αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που υπηρετώ.
Ο λόγος που υπηρετώ είναι ότι υπηρετεί και ο διπλανός μου και ο παραδιπλανός μου και ο απέναντι, και αν δεν πάω εγώ να κάνω τις σκοπιές που αυτό το σιχαμένο μέρος έχει φυλαγμένες για μένα, τότε κάποιος άλλος θα μπει στη θέση μου και θα κάνει αυτός περισσότερες σκοπιές μέσα στους μείον δέκα και τις λάσπες και θα μένει αυτός μέσα όταν οι φίλοι του θα γλεντάνε και θα ανέχεται αυτός τον κάθε καθυστερημένο καραβανά ανθυπασπιστή πάνω από το κεφάλι του και θα τρώει αυτός καμπάνες γιατί το κρεβάτι του δεν ήταν διάδρομος προσγείωσης.
Εγώ λοιπόν δεν ήθελα να γίνω ποτέ αυτός που θα κάνει την πάπια όταν οι άλλοι θα χώνονται, και αυτός είναι ο μόνος καλός λόγος που έβρισκα για να μην προσπαθήσω να αποφύγω το στρατό, όσες φορές σκεφτόμουν τον εμετικό αυτό θεσμό, κι όμως ήταν αρκετός.
Πραγματικά ΜΟΝΟ γι' αυτό είμαι εκεί και, εδώ που τα λέμε, αυτό είναι ίσως και το μόνο "αριστερό" πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου.
Τη χώρα ψιλοχεσμένη την έχω.

Monday, February 13, 2012 2:21:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

το αν ειναι παρωχημενος θεσμος ο Στρατος ή οχι δεν θα το κρινω εγω,ειναι κατι που δυστυχως ή ευτυχως μας επιβαλλει το κρατος...

και η θεση μου ειναι πως για καποιους λογους πραγματι η θητεια λειτουργει ως προθαλαμος της πραγματικης κοινωνιας,πιστευω πως ειναι χρησιμο να συνεχιζει να υπαρχει...

και για την ιστορια,μερικοι ξεκινησαν Αριστεροι αλλά κατεληξαν Δεξιοι...

εισαι δικαιολογημενος λογω ηλικιακης απειριας γιατι η νεολαια παντα συνηθιζεται να βρισκεται στην ακρα Αριστερα λογω νεανικης επαναστατικοτητας
και αντιδρασης,αλλά,ο άνθρωπος αλλάζει με τα χρονια,και πιστευω πως οι αυθεντικοι Αριστεροι ειναι οσοι μενουν για ολη τους τη ζωη Αριστεροι και δεν καταληγουν στην αντιπερα οχθη στο Κεφαλαιο...οσοι Αριστεροι καταληγουν Δεξιοι ειναι σκαρτοι για μενα.

λογια ενος-λιγο-μεγαλυτερου που κατα καιρους εχει διαβασει κειμενα Αριστερων αλλά και βιβλια που υμνουν την Δεξια.

και αφου εχεις ψιλοχεσμενη την Ελλαδα να φυγεις απο εδω,καλοπροαιρετα στο λεω

και κατι αλλο,και στην τελικη εσεις οι Αριστεροι μαλλον εχετε βλαψει τη χωρα,η Ελληνικη Αριστερα εχει κανει αισχη στην ιστορια της και στην ιστορια της Ελλαδας,απο τον Εμφυλιο και μετα.Δεν ξερω αν πρεπει να αναγνωρισω ή οχι την προσφορα της Ελληνικης Αριστερας.Ποια ειναι αραγε η προσφορα της Ελληνικης Αριστερας;

η πολυ Δημοκρατια/ελευθερια του συγχρονου ανθρωπου τελικα μαλλον κακο κανει...(δεν ειμαι Φασιστας)

σε διαβαζω χρονια και το ξερεις,δεν θελω να παρεξηγησεις οτι σου εγραψα παραπανω.

Wednesday, February 15, 2012 9:45:00 pm  
Blogger Jason said...

Αγαπητέ Βασίλη, μου κάνει εντύπωση πώς ένας άνθρωπος της δικής σου ώριμης (για να με αποκαλείς ηλικιακά άπειρο στα 26 μου) ηλικίας, και ιδιαίτερα διαβασμένος όπως λες, έχει σχηματίσει στο μυαλό του για μένα την εικόνα ενός αναρχοκομμουνιστή (άκρα αριστερά, κομμουνιστικά έντυπα, κλπ.), ενώ μάλιστα υποτίθεται με διαβάζει από παλιά. Ίσως ο κύκλος σου είναι τόσο δεξιός που κάποιος σαν εμένα σου μοιάζει για κοκκινόμαυρος. Αλλά δε με ενδιαφέρει και τόσο πολύ.
Αυτό που μου φαίνεται αστείο είναι που έρχεσαι σε ένα ποστ για άσκοπες σκοπιές με διάθεση να μου την πεις επειδή είμαι αριστερός και στη συνέχεια μου αποδίδεις σε β´ πληθυντικό ιστορικά λάθη της αριστεράς! Μάλλον απλώς ήθελες να βγάλεις από μέσα σου κάποια πράγματα.
Αν αυτά γίνονταν πριν από 5 χρόνια, θα καθόμουν να σου απαντήσω σε όλα όσα λες φράση προς φράση, αλλά πλέον δεν έχω τη διάθεση. Ιδιαίτερα δε το θέμα αριστερά-δεξιά το βρίσκω ανούσιο.
Όσο για τη χώρα, φυσικά και θα φύγω. Όχι ότι έχεις το δικαίωμα να μου το προτείνεις εσύ ή η οποιαδήποτε κοινωνική συγκυρία. Αλλά από χρόνια έχω συνειδητοποιήσει ότι αυτό το έθνος το μικρόψυχο, το μίζερο και το σάπιο δε θέλω να το συναντάω κάθε μέρα στο μετρό. Και δώσε μου σε παρακαλώ άλλο ένα credit που, παρ´ όλο που δε σκοπεύω να ζήσω εδώ, θέλησα να κάνω τις σκοπιές μου όπως όλος ο κόσμος.
Αυτά, φιλικά πάντα.

Thursday, February 16, 2012 10:46:00 am  
Anonymous Anonymous said...

jason ειμαι 31 αλλά ενας άνθρωπος στα 26 του ανεξαρτητα απο το τι πρεσβευει δεν εχει την εμπειρια της ζωης,δεν εχει κατασταλαξει καπου,εδω δεν εχω εγω την εμπειρια της ζωης.Λογω της μικρης μας ηλικιακης διαφορας εχω διαβασει λιγα περισσοτερα πραγματα.Ειμαι κεντροαριστερος jason οποτε η υποθεση σου περι Δεξιας τοποθετησης μου ειναι επιπολαια.Εκτος και αν απογοητευτω απο το Σοσιαλισμο τοσο πολυ που γινω Δεξιος,αλλά προς το παρων δηλωνω Παπανδρεικος jason.Αν ημουν Δεξιος δεν θα σε διαβαζα καν.Θα μου αναγνωρισεις φανταζομαι το δικαιωμα να ειμαι Σοσιαλιστης jason.Εγω αναγνωριζω το δικαιωμα σου να εισαι Κομμουνιστης παντως.Σεβομαι βεβαιως την πολιτικη σου τοποθετηση.

η Αριστερα εχει δικιά σε πολλα πραγματα αλλα πλεον ειναι ανεφαρμοστες οι πολιτικες που προτεινετε.Ειναι γνωμη που την εχω ξανα-εκφρασει στο blog σου.Το ζητημα ειναι να εκσυγχρονιστεις με τα νεα δεδομενα και να αφησεις τη καραμελα που πιπιλας τοσα χρονια.Καλως κακως η γλωσσα της Αριστερας ειναι ξυλινη.

αν δεν μου αρεσε το blog σου jason δεν θα εριχνα συχνες ματιες ολα τα χρονια που σε διαβαζω,σε διαβαζω σχεδον καθημερινα,απλα σε μερικα λεγομενα σου συμφωνω αλλα οχι σε ολα.

δεν εχω προθεση να στη πω jason ποτε δεν ειχα,και μαθε πως ο κυκλος μου αποτελειται απο Κεντροαριστερους παρα απο Δεξιους.Ποτε μου δεν συμπαθησα την Δεξια εξαλλου.

επειδη εχεις δημοσιο βημα και συγκεκριμενη πολιτικη τοποθετηση οι αποψεις σου εγειρουν αντιδρασεις απο αναγνωστες του blog σου.Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο.

παντα με φιλικη διαθεση αφηνω σχολια στο blog σου.Δεν ειμαι κομπλεξικος jason ουτε κακοπροαιρετος,ουτε εσυ ουτε και ο καθενας μπορει να με πεισει για διαφορα.

αλλα εισαι μικρος και δικαιολογεισαι.Οπως και εγω αλλωστε.

ξερει ο καθενας μας το mail του οποτε αν αισθανεσαι να συνεχισουμε την κουβεντα μας μεσω mail πολυ ευχαριστως,θα χαρω πολυ.

καλη σου θητεια να τελειωσεις με το καλο

θα συνεχιζω να διαβαζω το blog σου και να δηλωνω την διαφοροποιηση μου οπου αισθανομαι,δεν ειμαι κακεντρεχης.

αυτα,φιλικα παντα

Thursday, February 16, 2012 3:23:00 pm  
Blogger Φανή said...

σηκωνω λευκη σημαια και πλησιαζω σιγα σιγα!
εχω και ταμπελα 'ΑΜΑΧΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ'!

λοιπον, για το ποιος εχει βλαψει περισσοτερο την ελλαδα..
μπορει να φουντωνω με πολλα λαθη της αριστερας, αλλα οπως και να το κανουμε, αλλοι εφεραν την ελλαδα σ'αυτη τη θεση, αλλοι την κυβερνησαν με τα γνωστα αποτελεσματα, σε αλλα κομματα και 'πλευρες' παει το μυαλο οταν ακους 'σκανδαλο του χρηματιστηριου', 'ζιμενς', 'βατοπεδι' κλπ κλπ, αλλοι εφεραν το ΔΝΤ και ολα τα σχετικα.
στην ελλαδα, το 'σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα' δεν ειναι διλημμα -ή σοσιαλισμος ή βαρβαροτητα-.
αποδειχτηκε οτι μαλλον ειναι η ιδια εννοια με διαφορετικους ορους.

Thursday, February 16, 2012 7:30:00 pm  
Blogger Jason said...

Φυσικά και είναι δικαίωμά μου Βασίλη να είμαι κομμουνιστής. Κρίμα που δεν είμαι. Και λέω κρίμα, γιατί αν συνεχίσει έτσι ο "σοσιαλισμός" (που, δικαίωμά σου να τον υποστηρίζεις, αν πιστεύεις ότι το ΠΑΣΟΚ έχει την οποιαδήποτε σχέση με το σοσιαλισμό εκτός από το Σ, και αν πιστεύεις ότι δε διέλυσαν τη χώρα το ΠΑΣΟΚ και οι Παπανδρέου) τότε το ΚΚ ίσως προλάβει να φτιάξει και κυβέρνηση σε λίγους μήνες...
Κι αφού με διαβάζεις από παλιά, αν ανατρέξεις στα παλιά μου κείμενα (τότε που με απασχολούσαν ακόμα τα κοινά) θα δεις ότι την αριστερά την αγαπάω γιατί είναι ένας τόπος ανήσυχος, αλλά με τον κομμουνισμό έχω μικρή σχέση. Και αν διαβάσεις το σχετικά πρόσφατο "Περί δημοκρατικής αριστεράς" ( http://jkpant.blogspot.com/2010/09/blog-post.html ), ίσως πάρεις μια ιδέα σχετικά με το τι πιστεύω για την αριστερά και τον κομμουνισμό στην Ελλάδα, με τα λόγια της Σώτης Τριανταφύλλου.
Κατά τ' άλλα, ναι, πράγματι, όταν έχεις ένα blog και εκφράζεις απόψεις δημόσια, είναι λογικό να έχεις αντιδράσεις. Δεν καταλαβαίνω όμως πώς κολλάει στο "Σκοπιές άσκοπες" η αντίδραση "και κάτι άλλο, και στην τελική εσείς οι αριστεροί μάλλον έχετε βλάψει τη χώρα", κλπ..
Τέλος, αγαπητέ Βασίλη, το "δεν είμαι κομπλεξικός" με το "ούτε εσύ ούτε και ο καθένας μπορεί να με πείσει για διάφορα" μέσα στην ίδια περίοδο του λόγου είναι νομίζω σχήμα οξύμωρο, κάπως σαν το "οσία πανουργήσασα" στην Αντιγόνη, για να θυμηθούμε και το σχολείο, μιας και είμαστε ακόμα σε νεαρή ηλικία και οι δύο. :)

Friday, February 17, 2012 4:36:00 pm  
Blogger kiara said...

Βαριέμαι να διαβάσω τα σχόλια. Απλά ήθελα να σου πω ότι ψαρεύω κείμενα από εδώ μέσα και τα χρησιμοποιώ στην τάξη. Πήρα εκείνο το γράμμα του Ινδιάνου προς τους λευκούς, πήρα και το τραγούδι με την ουρά ενός σύννεφου. Τους είπα ότι το μετάφρασε ο φίλος μου ο Ιάσονας και γέμισε το στόμα μου. Η δασκάλα που αντικαθιστούσα επέστρεψε και μου παραπονέθηκε ότι δεν κάλυψα αρκετή ύλη... Δεν πειράζει, τα παιδιά γνώρισαν μαζί μου το Φρουφρού, έμαθαν πως η πολική αρκούδα κάτω από τη λευκή γούνα έχει μαύρο δέρμα για να μαζεύει τις λιγοστές ακτίνες του ήλιου, μπορεί να τους έμεινε και κανένα λατινικό ρητό από όλα όσα τους είπα.
Σε φιλώ καλέ μου. Κάνε κουράγιο, το ξέρω πως είναι ανούσιο, αλλά μέσα από τέτοιες εμπειρίες, πολλές φορές, γνωρίζουμε όλα όσα δε θέλουμε να γίνουμε.

Saturday, February 18, 2012 7:22:00 pm  
Blogger Jason said...

Καλή μου Χριστοθέα, τι όμορφα όσα μου γράφεις!
Είμαι σίγουρος ότι όλα τα παιδάκια σου μια μέρα θα θυμούνται αυτήν την υπέροχη δασκάλα που είχαν κάποτε για λίγο καιρό...
Φιλιά πολλά από μένα και καλή συνέχεια και σε σένα!

Sunday, February 19, 2012 6:25:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Καλή θητεία Ιάσωνα. Παρόλη την μαλακία και το παράλογο που διακατέχει την στρατιωτική θητεία γνώρισα φοβερές περιοχές - τοπία αλλά και άτομα. Σου εύχομαι κι εσένα το ίδιο και καλύτερο.

Monday, March 19, 2012 2:39:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home