Saturday, May 03, 2008

Τα παρασκήνια της Μεγάλης Εβδομάδας

Έχουμε και λέμε.

Κυριακή των Βαΐων το βράδυ μας απασχόλησε η ζωή του Ιωσήφ του Παγκάλου, πρώτου ξάδερφου του Θεόδωρου, ο οποίος με τις απολαυστικές δηλώσεις του συνήθιζε να ξεσηκώνει τα πλήθη, και το περιστατικό της άκαρπης συκιάς, που ομοφυλοφιλικές οργανώσεις έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ως άκρως προσβλητικό και ρατσιστικό συμβολισμό, που περιθωριοποιεί υπαρκτές κατηγορίες ανθρώπων και δημιουργεί διχασμό και αντιθέσεις. Στο πλευρό τους τάχθηκε ο Συνασπισμός.

Τη Μεγάλη Δευτέρα το βράδυ, η παραβολή των δέκα παρθένων δεν ομόρφυνε το απόγευμά μας, αφού, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των υπευθύνων, δε βρέθηκαν συνολικά δέκα παρθένες για να μαζευτούν. Αντιθέτως, απολαύσαμε την παραβολή των ταλάντων, που μας διδάσκει την εργατικότητα. Στη λειτουργία, ψάλτης ήταν και ο κ. Γκαργκάνας. Δεξιός.

Τη Μεγάλη Τρίτη το βράδυ δεν έγινε λειτουργία, γιατί το τροπάριο της Κασσιανής το βαριούνται ακόμα και οι κληρικοί. Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια και ολιγωρία και ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι το ΠΑΣΟΚ υπήρξε κυβέρνηση για 20 χρόνια.

Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ είχαμε ευχέλαιο, γιορτάζοντας τον Ιερό Νιπτήρα, τη στιγμή που η κυβέρνηση εκχωρούσε μέρος των μετοχών του στην IDEAL STANDARD, το Μυστικό Δείπνο, που φέτος κόστισε 17% παραπάνω, λόγω των αυξήσεων στα οπωροκηπευτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου, την προσευχή του Κυρίου για τις τιμές του πετρελαίου και την προδοσία του Ιούδα με το φιλί, στη λογοκρισία του οποίου προέβη το ΕΣΡ, επιβάλλοντας πρόστιμο στα κανάλια. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιστορία, ο 33χρονος οδηγήθηκε στο τμήμα.

Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ βιώσαμε για άλλη μία φορά τα Πάθη του Ιησού. Μέσα από διαδικασίες απίστευτης γραφειοκρατίας του εβραϊκού δημοσίου, για τις οποίες ακόμα ωρύονται ο Γιώργος Οικονομέας αλλά και ο Γιάννης Μανώλης, ο Ιησούς κατέληξε, όπως συνηθίζεται, στο έλεος ενός Πόντιου, ο οποίος προετοίμασε με τη σειρά του το έδαφος για την IDEAL STANDARD, ενώ στο τέλος απελευθέρωσε και το Ρωχάμη. Στη συνέχεια, ο Ιησούς χτύπησε επανειλημμένα πολύ άσχημα πάνω σε ζαρντινιέρες, ενώ το τέλος του υπήρξε μαρτυρικό. Για την ιστορία, αριστερά του σταυρώθηκε ο Ριβάλντο και δεξιά ο Αλέξης Κούγιας. Ο Νίκος Ευαγγελάτος αποκάλυψε ότι οι σταυροί ήταν κινεζικής κατασκευής και ο Παύλος Τσίμας εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη με τη Σου Λι. Τραγικό θάνατο όμως βρήκε και ο Ιούδας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πάνου Σόμπολου, ο φερόμενος ως δράστης, μετά από καυγά που είχε με ανθρώπους της νύχτας, πέταξε την αμοιβή του στο πάτωμα και απελθών απήγξατο. Πολλοί κάνουν λόγο για εμπλοκή του στο σκάνδαλο των σταυρών. Ο Δημήτρης Καμπουράκης θεώρησε πως ήταν η κατάλληλη στιγμή να κάνει χαβαλέ ότι η Όλγα Τρέμη έχει δει βίντεο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που εμπλέκει και τον Πέτρο, αλλά και τον κόκορα. Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμπουράκης, εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας ο Πέτρος, στιφάδο ο κόκορας. Ποιος ο ρόλος του Σίμωνα;

Μεγάλη Παρασκευή το πρωί τελέστη η ακουλουθία των Μεγάλων Ωρών. Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι φέτος, με τα έργα ουσίας του Δήμου Αθηναίων, οι Μεγάλες Ώρες ήταν μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά. Το μεσημέρι είχαμε την Αποκαθήλωση του Χριστού. Μόλις είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό ότι ο Ιησούς Χριστός εκοιμήθη και περιέργως όλα τα κανάλια είχαν ήδη έτοιμο το σχετικό ρεπορτάζ. Ο Γιώργος Αυτιάς έκλαψε γοερά. Εκατομμύρια κόσμου συνέρρευσαν να προσκυνήσουν το σώμα του μακαριστού Ιησού Χριστού, και ακόμα και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξέχασε για λίγο τις διενέξεις που είχε στο παρελθόν μαζί του, και πρόλαβε να εκφράσει ένα συγκινητικό μήνυμα, λίγο πριν την επίσκεψη της Καλομοίρας στο Πατριαρχείο. Εμφανώς συγκινημένη από τις εξελίξεις και η Χίλλαρυ Κλίντον, δήλωσε ότι παρά ταύτα δε θα παρατήσει τον αγώνα για τη διεκδίκηση του χρίσματος. Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ ψάλθηκαν τα Εγκώμια της ΝΕΤ για τη Νέα Δημοκρατία και είχαμε βέβαια και την περιφορά του Επιταφίου, που όμως φέτος σημαδεύτηκε από επεισόδια διαδηλωτών που ζητούν ένα ανεξάρτητο και ελεύθερο Θιβέτ. Οι διαδηλωτές συνελήφθησαν και φυλάσσονται μαζί με Πακιστανούς. Ο Αλέκος Αλαβάνος κόντεψε να πάθει εγκεφαλικό.

Μεγάλο Σάββατο το πρωί είχαμε τη λεγόμενη "1η Ανάσταση", αυτήν των αμέτρητων κληρικών που βρίσκονταν στον Πανάγιο Τάφο και μέχρι να στεφθεί με επιτυχία η αφή του Αγίου Φωτός είχαν πάει μέχρι τον Παράδεισο και είχαν γυρίσει πίσω αρκετές φορές. Πάντως, η ειρηνική και πολιτισμένη ατμόσφαιρα που κυριάρχησε τίμησε τις αξίες του χριστιανισμού και της αδελφοσύνης. Έτσι, το βράδυ λάβαμε φως και ο Ιησούς αναστήθηκε κανονικά όπως κάθε χρόνο, δημιουργώντας έναν (επιπρόσθετο του μονίμου) εκνευρισμό στην Αλέκα Παπαρήγα, που δεν είναι φαν ούτε του Ιησού αλλά ούτε και του φωτός.

Κυριακή του Πάσχα τελέστηκε η περίφημη "Δευτερανάσταση", όπου το Ιερό Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες, αλλά ιδιαίτερα στα ρωσικά, καθώς είναι η γλώσσα που θα μιλάμε σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία αυτή, ο πρωθυπουργός της FYROM Νίκολα Γκρούεφσκι δήλωσε ότι θα πρέπει να μπει άμεσα και η δική τους γλώσσα στο κόλπο, διότι ο Ιησούς Χριστός ήταν Σκοπιανός και είχε γεννηθεί στη Στρούμιτσα.

Ύστερα, σφίξαν οι ζέστες.

Καλό καλοκαίρι να έχουμε.

Always look on the bright side of life.

7 Comments:

Blogger Marina said...

αχαχα! ακόμη γελάω. Θα γελάω πιο πολύ όταν σε παραλάβουν κάτι θεόπνευστα μπλόγκια και αφού σε πούν αντίχριστο, σε ψήσουν σαν τον κόκκορα του Καμπουράκη (με πατάτες στο φούρνο.
Αντε καλό μήνα και Χριστός Ανέστη!

Saturday, May 03, 2008 9:49:00 pm  
Blogger Jason said...

Μα είναι σαφές ότι το κείμενο δε γράφτηκε για να σατιρίσει τη θρησκεία, αλλά τις ειδήσεις της καθημερινότητάς μας.
Αλλά όπως και να 'χει, θα 'χω μια στεναχώρια αν με παραλάβουν οι θεόπνευστοι... άλλο πράγμα...

Καλό μήνα, Μαρίνα.

Saturday, May 03, 2008 11:40:00 pm  
Blogger Γεωργία said...

Προσκυνώ (τα πάθη σου Ιάσονα κλπ κλπ κλπ)!! Απορώ ώρες ώρες πού τα βρίσκεις και τα λες!! Θα γελάω για αρκετές ώρες ακόμα (και ναι, είναι πρωί, μόλις ξύπνησα και πίνω καφέ).

Tuesday, May 06, 2008 9:22:00 am  
Blogger kat. said...

εντάξει..
φουλ πρόγραμμα!!!!

Tuesday, May 06, 2008 11:40:00 am  
Blogger το κορίτσι που ήθελε πολλά said...

Τα σπάειιιιιιιιιιιιιιιιιι!!

Πέθανα λέμε =DDDDD

Μα τι έμπνευση είναι αυτή όμως??

Good month!

Tuesday, May 06, 2008 4:36:00 pm  
Blogger Αnnelie said...

χαχαχα! τότε κάνω πολύ καλά που ξεκίνησα φέτος ρώσικα στο διδασκαλείο ξένων γλωσσών!! (άμα είσαι διορατικός παιδί μου!! :-P )

Tuesday, May 06, 2008 9:21:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Ζωγράφισες πάλι!!!

(και το τραγούδι,όλα τα λεφτά ασφαλώς...)

Φιλιά*

Wednesday, May 07, 2008 11:25:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home