Wednesday, March 12, 2008

Φτου ξελευθερία

Παιδιά παίζουν στην αυλή μου.
Κι η αυλή μου η ανυπόληπτη, η τόσο μικρή και άχρωμη, μεγαλώνει και παίρνει χρώμα.
Περίεργο που θα το πω αυτό, αλλά το θεωρώ ευλογία να παίζουν παιδιά στην αυλή σου και να ξυπνάς με ένα "φτου ξελευθερία".
Προχτές είχαμε πάει στο πανεπιστήμιο να πετάξουμε αετό και να κάνουμε πικ-νικ στο γρασίδι και κάποια στιγμή πήρε το μάτι μου ένα ζευγάρι με ένα μωράκι που μάλλον έκανε κάποια από τα πρώτα του βήματα, και πήγαινε από τη μαμά στον μπαμπά και από τον μπαμπά στη μαμά που είχαν στηθεί αντικρυστά και πάλι πίσω, και γέλαγε και τσίριζε από τη χαρά και κάθε τόσο έπεφτε και σηκωνόταν και συνέχιζε. Και έτσι όπως έπεφτε ο ήλιος στο βάθος, η σκηνή ήταν για φωτογραφία, ήταν σαν από ταινία, αλλά δε θελήσαμε να χαλάσουμε τη στιγμή, σαν το τέλος μιας αμερικάνικης ελαφρής κομεντί, που κάποιοι παντρεύονται και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα και για κλείσιμο τους δείχνει κάποια άνοιξη ύστερα από δυο χρόνια στο γρασίδι έξω από το καινούριο τους γλυκούλι σπίτι σε ένα δρόμο με πολλά γλυκούλια σπίτια και με δέντρα κατά μήκος να παίζουν με ένα μωρό και να ζουν την πλήρη ευτυχία και σιγά-σιγά το πλάνο να κάνει φέιντ-άουτ και να φαίνεται όλη η κωμόπολη από ψηλά να ζει ένα όμορφο μαρτιάτικο απόγευμα και κάπου εκεί να πέφτουν οι τίτλοι.
Και λέγαμε με τα παιδιά ότι αυτή πρέπει να είναι η καλύτερη ηλικία της ζωής. Τότε που πας από τη μαμά στον μπαμπά και από τον μπαμπά στη μαμά και άμα πέσεις σηκώνεσαι και συνεχίζεις.

Και αν πριν ένα χρόνο και κάτι έλεγα ότι δεν μπορεί ένας μπαμπάς να μην έχει αδυναμία στην κόρη του, μετά από αυτό το βιντεάκι παρατήρησα ότι και τα αγοράκια μπορούν να είναι εξίσου απόλαυση. Δείτε το μέχρι το τέλος, μόνο κάντε ένα pause στα 26 δευτερόλεπτα. Η εικόνα πιστεύω είναι ανεκτίμητης αξίας.

23 Comments:

Blogger cortlinux said...

καλώς ήρθες στο club :-)

Thursday, March 13, 2008 1:08:00 am  
Blogger Ανδρόνικος said...

Το βιντεάκι αυτό είναι εξοργιστικό. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το κείμενο με το οποίο το συνοδεύεις, αλλά είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο διακωμωδείται ο πιτσιρικάς (απ' τον μπαμπά του) - αναμενόμενη η μεγεθυντική διάσταση στο βλέμμα του μικρού και ακόμα πιο αναμενόμενη η υστερική του αντίδραση.

Ανατριχίλα, ύστερα από την γλυκιά ματιά του όλη κειμένου σου.

Thursday, March 13, 2008 1:37:00 am  
Blogger Jason said...

Το βιντεάκι το βρίσκω πάρα πολύ αστείο και γενικά δε νομίζω ότι το να βρίσκεις ένα βίντεο με ένα παιδάκι αστείο σημαίνει ότι το κοροϊδεύεις εσύ ή ο μπαμπάς του, αλλά μάλλον ότι απολαμβάνεις το χαριτωμένον της όλης ιστορίας.

Thursday, March 13, 2008 8:32:00 am  
Blogger Ανδρόνικος said...

Το βρίσκεις αστείο jason, επειδή μάλλον το βλέπεις από τη πλευρά του φακού-μπαμπά. Δες το πάλι από τα μάτια του μικρού. Δεν παρατηρείς ότι εκλιπαρεί για μια εξήγηση, κι αντί αυτού εισπράτει το γέλιο (τον χλευασμό και την απαξία για τον μικρό του κόσμο) και γι'αυτό ξεσπά υστερικά;

Το παραμικρό που συμβαίνει - σ'αυτές τις ηλικίες, είναι πάρα πολύ σοβαρό στα μάτια τους, και διογκώνεται με απρόβλεπτες καταστάσεις. Γι'αυτό τα παιδιά γελάνε πολύ εύκολα, κλαίνε πολύ εύκολα, θυμώνουν, εκνευρίζονται πεισμώνουν...

Οχι. Διαφωνώ μ'αυτές τις πρακτικές. Εχω ανηψάκια σ'αυτές τις ηλικίες. Μπορείς να απολαύσεις - όπως λες, τις αντιδράσεις τους (είναι εκπληκτικές), αλλά όχι να προσβάλεις μ'αυτόν τον τρόπο την προσωπικότητά τους ή τον ζωτικό τους χώρο.

Thursday, March 13, 2008 9:02:00 am  
Blogger Jason said...

Αγαπητέ, βλέπεις κι εσύ στο βίντεο πως μόλις ο μικρός αρχίζει την υστερία το βίντεο σταματάει. Και η λογική λέει ότι ο μπαμπάς παίρνει το μικρό στην αγκαλιά του και το παρηγορεί, αλλά αυτό δε θα το μάθουμε ποτέ, δε μας αφορά και τόσο πολύ άλλωστε.
Το μόνο στο οποίο έχουμε πρόσβαση είναι οι αστείες γκριμάτσες του παιδιού όταν λέει "blooooooda" και "not funnnnny" και φατνάζομαι πως ο μπαμπάς του βιντεοσκοπούσε αυτές τις οικογενειακές στιγμές όπως πολλοί μπαμπάδες βιντεοσκοπούν οικογενειακές στιγμές για να τις βλέπουν κάποια μέρα μαζί με τα παιδιά τους όταν θα έχουν μεγαλώσει, απλώς αυτός ο μπαμπάς ανέβασε το βιντεάκι στο youtube για να το μοιραστεί και με άλλο κόσμο επειδή ο μικρός ήταν απολαυστικός. Δε νομίζω ότι διακωμωδείται ο πιτσιρικάς ή χλευάζεται κατ' αυτόν τον τρόπο, δεν τον κοροϊδεύει κανείς, απλώς προκαλεί στους περισσότερους άφθονο γέλιο.
Και νομίζω πως σήμερα ο μικρός ούτε που θα θυμάται αυτήν τη σκηνή.

Thursday, March 13, 2008 9:41:00 am  
Blogger Ανδρόνικος said...

Κατ'αρχήν, όταν μιλώ για διακωμώδιση, δεν αναφέρομαι στην βιντεοσκόπηση, αλλά στην αντιμετώπιση του "μπαμπά" με ή χωρίς κάμερα.
Εχω την εντύπωση ωστόσο, ότι τα θεωρείς (θεωρούμε) όλα δεδομένα και εξωραϊσμένα. Ποιος με έχει πείσει, για τις πηγές των αιτιών της παθογένειας στην εφηβεία. Αν είμαστε σίγουροι ότι από αλλού προέρχονται (οι αιτίες), τότε καμία αντίρρηση. Μπορούμε να εκδηλώνουμε τέτοιου είδους πατρικές συμπεριφορές.

Εν πάση περιπτώσει, πιθανώς να κάνω και λάθος (αν όμως όχι;) και θεωρώ ότι καταγράφτηκαν οι δύο διαφορετικές απόψεις ανάμεσά μας. Φιλικά.

Thursday, March 13, 2008 9:55:00 am  
Blogger Jason said...

Πάντα φιλικά. :)

Thursday, March 13, 2008 10:37:00 am  
Anonymous Anonymous said...

Έλεγα εγώ, πήγαινε με τα παιδάκια να παίξετε. Και μου έλεγες δε θα σε παίζουν τα παιδάκια. Μετά κάθεσαι και λες τι χαριτωμένα που είναι. Βγες βρε να τους πεις ελάτε καλέ παιδάκια να πάιξουμεεεε! δε θα σου πουν όχι.. :ΡΡ

Thursday, March 13, 2008 8:44:00 pm  
Blogger kiara said...

χοχοχο! Μπήκα να πω πόσο μου άρεσε η δημοσίευση αυτή και βλέπω διαξιφισμούς και διαφωνίες... φροϋδιστικές απόψεις κιόλας!χαχα:D

Thursday, March 13, 2008 9:51:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Το βιντεάκι είναι απαράδεκτο. Αυτός ο πατέρας-"τέρας" ήταν τόσο ασυνείδητος που το ανέβασε στο "Youtube", προβάλλοντας (δυνητικά) σε όλη την υφήλιο το πρόσωπο ενός ανηλίκου (και ποιου ανηλίκου; Του ίδιου του του παιδιού!!!). Είκονα για την οποία ένας τηλεοπτικός σταθμός θα πλήρωνε χιλιάδες ευρώ πρόστιμο (προβάλλοντάς την σε σαφώς λιγότερα άτομα...).
Η βία δεν είναι μόνο σωματική. Έχει πολλές μορφές, εξίσου αποκρουστικές και βλαπτικές. Είναι και ψυχική και ψυχολογική και πνευματική.
Αρκεί, βέβαια, να έχει κάποιος τον στοιχειώδη νουν (να έχει μυαλό, δηλαδή), για να το κατανοήσει (και να μην το παράξει ή αναπαράξει).
Αλλά πώς ζητάς από ένα κοτόπουλο να σου λύσει μια εξίσωση;
Πάντα φιλικά...

Saturday, March 15, 2008 1:00:00 pm  
Blogger Jason said...

Λοιπόν.
Επειδή αρχίζω και τα παίρνω με όλα αυτά.
Το "πάντα φιλικά" δεν το δέχομαι καθόλου, εφόσον προηγείται το ότι δεν έχω στοιχειώδη νου, όπως προκύπτει από το λεγόμενα.
Απαντάω λοιπόν εξίσου φιλικά, ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τα κόμπλεξ του και αυτό καθόλου δε με απασχολεί.

Ευτυχώς, ευτυχέστατα, η κοινωνία μας δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να θεωρεί προσβολή την αναπαραγωγή ενός βίντεο με ένα μωρό που λέει μπούρδες και κάνει αστείες γκριμάτσες.
Δεν κατάλαβα γιατί θα έπρεπε ένας τηλεοπτικός σταθμός να πληρώσει χιλιάδες ευρώ πρόστιμο επειδή θα είχε παίξει "το πρόσωπο ενός ανηλίκου" δυνητικά σε όλη την υφήλιο. Τι είναι δηλαδή τα πρόσωπα των παιδιών; Ντροπή είναι;
Αν φτάσουμε μια μέρα στο σημείο να θεωρούμε ντροπή τα πρόσωπα των παιδιών ή τις οικογενειακές στιγμές ή έναν μπαμπά που πειράζει το μωρό του, τότε τι να πω, να τη χαίρεστε την κομπλεξική σας κοινωνία.

Ευτυχώς, ευτυχέστατα, κάτι τέτοιου είδους μαζικές υστερίες που έχουν ρίζες στα μυαλά των αμερικάνων κοτόπουλων, είναι τόόόσο μακριά ακόμα από τον πραγματικό κόσμο, ώστε να μπορεί κανείς να χαίρεται που ένα χαριτωμένο βιντεάκι το έχουν δει 4.151.570 άνθρωποι, έχει γίνει favorited 40.686 φορές, έχει 20.638 ratings με μέσο όρο τα 4 αστεράκια, έχει 12.915 comments, τα περισσότερα από τα οποία ενθουσιώδη, κλπ..

Ευτυχώς, ευτυχέστατα, η κοινωνία δεν είναι ακόμα ΑΡΡΩΣΤΗ.

Saturday, March 15, 2008 3:01:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Κατ'αρχήν, μη συγχίζεσαι γιατί θα πάθεις τίποτα. Εγώ δεν αναφέρθηκα σε σένα, αλλά όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Και όποιος έχει το κόμπλεξ κομπλεξάρεται.
"Ένα μωρό που λέει μπούρδες και κάνει αστείες γκριμάτσες". Αυτό κατάλαβες εσύ ότι δείχνει το φιλμ; Έχεις πρόβλημα αντίληψης τότε.
Το μωρό εξευτελίζεται, εξωθείται στα πρόθυρα του σοκ, από την προσποιητή αδιαφορία του πατέρα στο "αίμα του αδερφού του" και κακοποιείται ψυχικά από αυτό το αρρωστημένο παιχνίδι του πατέρα-"τέρας", προς τέρψιν των γιουτιουμπάτων αιμοδιψών θεατών, σαν και του λόγου σου...

Ντροπή δεν είναι τα πρόσωπα των ανηλίκων. Ντροπή είναι αυτό που κάνεις.
Αλλά θα σου απαντήσω λέγοντας ότι οι ανήλικοι προστατεύονται από τη νομοθεσία, η οποία είναι ευτυχώς ιδιαίτερα αυστηρή στο θέμα αυτό, γι'αυτό και απαγορεύει την έκθεσή τους άνευ λόγου και άνευ συγκατάθεσης των γονέων. Γι'αυτό και στις ειδήσεις βλέπεις μωσαϊκό στα πρόσωπα των ανηλίκων, ανεξαρτήτως του θέματος.

Βλέπω τα ξέρεις καλά τα θέματα των κοτόπουλων, οπότε δεν έπεσα έξω στην κρίση μου.

Η κοινωνία δυστυχώς είναι εδώ και καιρό άρρωστη και δεν βλέπω γιατρειά, κυρίως επειδή τα αρρωστημένα μέρη της ισχυρίζονται ότι "δεν είναι άρρωστα"... Περαστικά.

Saturday, March 15, 2008 5:54:00 pm  
Blogger Jason said...

Κοίτα, καταλαβαίνω ότι για να στηρίξεις την μπουρδολογία σου πρέπει να πεις και καμιά παπάρα, αλλά πάντως μωσαϊκό δε βλέπεις πάντα και ανεξαρτήτως του θέματος, βλέπεις σε πολύ συγκεκριμένα ρεπορτάζ, πχ. όταν μιλάνε για τα ναρκωτικά στα σχολεία ή για την υπόθεση του μικρού Άλεξ στη Βέροια. Όταν βλέπεις ρεπορτάζ για παιδάκια που λένε τι ωραία που είναι τα χιόνια σαφώς και δε βλέπεις μωσαϊκό. Εγώ είχε τύχει να βγω έτσι στην τηλεόραση ως ανήλικος χωρίς κανένα μωσαϊκό και κανείς δεν πλήρωσε πρόστιμο, σε πληροφορώ. Να το καταγγείλω λες;

Από 'κει και πέρα, αν εσύ σε αυτό το βίντεο είδες ένα μωρό που κακοποιείται ψυχικά, έχεις ένα σαφέστατο πρόβλημα στον εγκέφαλο, το οποίο ονομάζεται κόμπλεξ ή αλλιώς σύμπλεγμα στα ελληνικά και ασφαλώς είναι ιάσιμο, αλλά δυστυχώς δεν είμαι γιατρός και επομένως αυτό καθόλου δε με απασχολεί, πόσο μάλλον μέσα από το μπλογκ μου.

Αντιθέτως επειδή διασκεδάζω με κάτι μίζερα ανθρωπάκια που δε βλέπουν πιο πέρα από τη μύτη τους και νομίζουν ότι η μύτη τους είναι όλος ο κόσμος, αν δε διατηρούσα γενικώς μία συγκεκριμένη μορφή στο μπλογκ μου, θα απολάμβανα πάρα πολύ να έβαζα ένα τεράστιο παράθυρο με το βιντεάκι αυτό στο μπλογκ μου, για να το βλέπει έστω ελάχιστος ακόμα κόσμος παραπάνω κάθε μέρα και να εξωθήσω εσένα στα πρόθυρα του σοκ.

Δε θα το κάνω, πάντως χαίρομαι να ξέρω ότι σκέφτεσαι πόσος κόσμος βλέπει το απαράδκετο αυτό βιντεάκι καθημερινά, το επικίνδυνο αυτό βιντεάκι για το ανθρώπινο είδος, και ότι βράάάζεις στο ζουμί σου. :)

Free world... Without any babies...

ΥΓ: Σκέψου να κάνεις και παιδί μια μέρα... Πωωωπωωω τι θα τραβήξει το καημένο...

Saturday, March 15, 2008 6:16:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Εγώ ευτυχώς για μένα έχω παιδιά. Και είναι στην ηλικία του εικονιζόμενου.
Εσύ ευτυχώς για τον κόσμο δεν θα κάνεις ποτέ. Κι αυτό χάρη στην ομοφυλοφιλία σου.
Σε αφήνω τώρα στην αρρωστημένη σου μοναξιά.

Saturday, March 15, 2008 6:35:00 pm  
Blogger Jason said...

Ευτυχώς για τον κόσμο δεν έχεις παιδιά.

Στο υπόλοιπο δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να απαντήσω, αν θεωρείς ότι εξέφρασες κάποιου είδους επιχείρημα, τότε πιστεύω αυτό σου το comment είναι το πλέον ενδεικτικό του πνευματικού σου επιπέδου. :)

Καληνύχτα.

ΥΓ: Επειδή έχω και μια μανία με την ορθογραφία. Το 'συγχύζομαι' γράφεται με -υ. Ξέχασα να το αναφέρω στο προηγούμενο comment. Πρόσεξέ το, διότι λογικά θα σου χρειάζεται συχνά. :) Καληνύχτα και πάλι.

Saturday, March 15, 2008 6:47:00 pm  
Blogger semawo said...

de nomizw na thn afora ti aresei sexoyalika ston ka8ena
mia xara ths apanthses
synexise etsi agorina moy mprabo
(aaa k egw exw mania me thn or8ografia)
kalhnyxta

Saturday, March 15, 2008 10:58:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Επειδή έχεις μανία με την ορθογραφία, μάθε ότι:
πρώτον, δεν υφίσταται στην ελληνική γλώσσα η λέξη "απαράδκετο", εν αντιθέσει με το "απαράδεκτο" (εκτός κι αν ανήκει στην διάλεκτο που ομιλείς, γνωστή με την ονομασία "καλιαρντά"),
δεύτερον, όταν για λόγους έμφασης επαναλαμβάνουμε (καταχρηστικά) ένα φωνήεν μιας λέξης, βάζουμε τόνο -φυσικά- μόνον στο ένα γράμμα που τονίζεται (π.χ. "βρααάζεις" και όχι "βράάάζεις", εκτός κι αν αυτούς τους κανόνες στίξης ορίζουν τα "καλιαρντά"),
τρίτον, η συντομογραφία του υστερογράφου, όπως και όλες οι άλλες συντομογραφίες, είναι "Υ.Γ." και όχι "ΥΓ" (που θα ήταν η υποτιθέμενη συντομογραφία μίας μόνο λέξης που αρχίζει από "υγ", π.χ. "υγειονομικό").

Συμπέρασμα πρώτο: πρώτα μαθαίνουμε ελληνικά (σύνταξη, γραμματική, ορθογραφία) και μετά παριστάνουμε τους διδασκάλους, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να γίνουμε ρόμπες και καραγκιόζηδες.

Συμπέρασμα δεύτερο: μακάρι να είχες μόνον αυτή τη μανία. Όμως, όπως λένε στην επιστήμη μου, είσαι γεμάτος μανίες (ψυχιατρικός όρος), π.χ. μανιοκατάθλιψη, μανία καταδιώξεως κ.ά.

Και πάλι περαστικά.

Saturday, March 15, 2008 11:53:00 pm  
Blogger Jason said...

@ freeworld:

Πρώτον, καταλαβαίνει κάθε άνθρωπος με IQ μεγαλύτερο του 0 ότι το "απαράδκετο" είναι σαρδάμ, ενώ το "συγχίζεσαι" είναι αγραμματοσύνη.

Δεύτερον, ο κανόνας που λες για το επαναλαμβανόμενο φωνήεν είναι τόσο αυθαίρετος όσο και η νομοθεσία που ανέφερες πιο πάνω για τους ανήλικους, βρες το γραμμένο στη γραμματική αυτό που αναφέρεις και έλα να μου το δείξεις, αλλιώς κάτσε να "συγχίζεσαι".

Τρίτον, όταν λέμε IQ ή ABS ή ΕΚΑΒ δεν είμαστε καθόλου υποχρεωμένοι να βάζουμε τις τελείες, όπως επίσης αν γράψουμε 'πχ.' ή 'π.χ.' θα είναι το ίδιο πράγμα.

Συμπέρασμα πρώτο: έκατσες να ψάξεις γραμμή-γραμμή τρία τεράστια σχόλια, για να βρεις με το τσιγκέλι τρία ανύπαρκτα λάθη να σχολιάσεις.

Συμπέρασμα δεύτερο: τις μανίες τις έχεις εσύ που έρχεσαι δέκα φορές τη μέρα στο μπλογκ μου με σκοπό να έχεις την τελευταία λέξη. Εγώ εδώ θα είμαι, δικό μου είναι το μπλογκ, πολύ το διασκεδάζω, και εκατό φορές να περάσεις να πεις τις παπαριές σου, εδώ θα είμαι και με χαρά θα απαντήσω.

Χαιρετώ.

@ semawo:

Κανέναν δεν αφορά τι αρέσει σεξουαλικά στον καθένα, γι' αυτό και δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να διαψεύσω.
Απλώς φανερώνει την έλλειψη κάθε είδους επιχειρήματος και λογικής και καταδεικνύει και την αμηχανία του άλλου, όπως τα παιδάκια του δημοτικού που έχουν μόλις μάθει τη λέξη "αδερφή" και τη χρησιμοποιούν όταν βρίσκουν τα σκούρα με τα άλλα παιδάκια. :)

Sunday, March 16, 2008 3:04:00 am  
Blogger Ανδρόνικος said...

Απίστευτο! Έλειψα ένα Σαββατοκύριακο κι επιστρέφοντας διαπιστώνω πως έγινε ο κακός χαμός! Επειδή εφ’ενός είμαι «νήπιο» στο χώρο, κι αφ ’ετέρου ήμουν αυτός που εξέφρασε την πρώτη «αρνητική» άποψη για το βιντεάκι, το μόνο που νοιώθω αυτή τη στιγμή, είναι θλίψη για όσα διάβασα.

Θεωρώ α π α ρ ά δ ε κ τ α τα όσα εκτός μέτρου και ορίων σχόλια γράφτηκαν και από τις δύο πλευρές. Απαράδεκτο (και ανήθικο) κυρίως βέβαια για τον Freeworld, ο οποίος ως επισκέπτης (εκ του ασφαλούς) κρυμμένος πίσω από μία επώνυμη ανωνυμία, μπαίνει στο blog κάποιου και το «λερώνει» με χαρακτηρισμούς, ύβρεις και ξεκατινιάσματα. Το μόνο που καταφέρνει, είναι να ασκήσει αυτή την ίδια βία που προσπαθεί να στηλιτεύσει στα σχόλιά του! Και το ίδιο άκομψη θεωρώ και τη στάση του Jason – κι εδώ είναι η ευθύνη του διαχειριστή, ο οποίος θα έπρεπε (πιστεύω), αν όχι να αφαιρέσει την λοιπή «μπουρδολογία» (στη χειρότερη των περιπτώσεων), τουλάχιστον να μην απαντήσει δίνοντας συνέχεια. Αφήστε εκτεθειμένους στα μάτια και στην κρίση των υπολοίπων, αυτούς που αγνοούν την ευπρέπεια.

Θέλω να πιστεύω πως κάθε διαφωνία είναι σεβαστή και δημιουργική, αλλά πρέπει να λήγει με την πλήρη καταγραφή των συγκρουόμενων απόψεων. Προς τι το κακό «σήριαλ» που παρακολούθησα;

Τέλος, σχόλια του τύπου «εγώ έχω παιδιά, εσύ όχι», «εγώ ξέρω γράμματα, εσύ όχι» και τα περί σεξουαλικών επιλογών, τα θεωρώ σαχλαμαρίτσες νηπιακού επιπέδου και ιδιαιτέρως ανιαρά – εξ ου και η θλίψη την οποία ένοιωσα. Και η άποψη που εκφράζω, είναι πια η άποψη ενός παρατηρητή.

ΥΓ. Το «φιλικά» εκφράζεται με την έννοια του «καλοπροαίρετα».
Ασφαλώς δεν είμαστε φίλοι εφόσον δεν γνωριζόμαστε προσωπικά (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά εμένα)

Sunday, March 16, 2008 8:00:00 pm  
Blogger Μαριάννα said...

Συμφωνώ. Μόλις τώρα διάβασα το διάλογο και έμεινα!
Παιδιά ξεπεράσατε τα όρια και οι δύο...

Sunday, March 16, 2008 11:26:00 pm  
Blogger Jason said...

Αγαπητέ Ανδρόνικε, μιας και λες ότι είσαι σχετικά καινούριος στο χώρο, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι πολύ συχνά συναντάς τέτοιους διαλόγους στην bloggόσφαιρα.
Επίσης βέβαια, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι στα σχεδόν 2 χρόνια λειτουργίας αυτού εδώ του blog, δεν έχει ξαναγίνει ίσως χειρότερος και πιο ανούσιος διάλογος, παρ' όλο που έχω γράψει ασφαλώς πολύ πιο αμφιλεγόμενα πράγματα, μερικά από τα οποία τα βλέπω εκ των υστέρων και καταλαβαίνω ότι σε πολλά είχα άδικο. Και μιλάμε και για εποχές που το blog αυτό μάζεψε 30-40 σχόλια μέσα σε μία μέρα.

Απλώς αν συνειδητοποιώ ένα πράγμα μεγαλώνοντας, είναι ότι όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους μηδενικού επιπέδου, δεν κερδίζεις τίποτα με το να προσπαθείς να κρατήσεις το επίπεδο ψηλό, διότι η κατίνα θα είναι πάντα κατίνα και ο κώλος κώλος, με το συμπάθειο.
Όταν έρχεται ένας Ανδρόνικος και λέει την άποψή του ότι το βίντεο είναι εξοργιστικό και το λέει σαν άνθρωπος, του απαντάω σαν άνθρωπος και διαφωνούμε πολιτισμένα.
Όταν έρχεται ένας ανώνυμος και λέει το ίδιο πράγμα, συμπεριλαμβάνοντας στο σχόλιό του ότι δεν έχω το στοιχειώδη νου και κάτι περί κοτόπουλων που δεν πολυκατάλαβα, τότε πιστεύω δικαιούμαι κι εγώ να απαντήσω σε αντίστοιχο τόνο.

Εγώ ξεκινάω πάντα καλοπροαίρετα και, άλλωστε, ειδικά στο δικό μου μπλογκ, υπάρχει επιπλέον μια συνθήκη, ότι εγώ είμαι πάντα αυτός που απαντάει στα σχόλια που έχουν προηγηθεί, δεν ξεκινάω εγώ το διάλογο, επομένως δεν είμαι εγώ αυτός που εισάγει τον τόνο της συζήτησης, εγώ απαντάω ανάλογα με το ύφος του συνομιλητή μου.

Βέβαια, πολλές φορές ίσως ως τώρα, έχει τύχει να αντιμετωπίσω πολύ χειρότερα σχόλια ακόμα και από τούτα εδώ, με πολύ πιο κόσμιο τρόπο.
Απλώς πιστεύω διατηρώ το δικαίωμα κι εγώ να νευριάζω μερικές φορές. Ας εκτεθώ, δε με πειράζει τόσο πολύ. Εδώ δεν είμαι ούτε για να γίνομαι συμπαθής ούτε για να καλλιεργώ ένα προφίλ politically correct. Εδώ είμαι για να γράφω κάποια πράγμα που θέλω σε μένα πάνω απ' όλα, και από 'κει και πέρα όποιος θέλει μπορεί να περνάει και να σχολιάζει ό,τι θέλει και εγώ εδώ θα είμαι και θα απαντάω στις περιπτώσεις που κρίνω ότι χρήζουν απάντησης. Πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές είμαι ευγενικός με τους αναγνώστες, τώρα αν κάποιος έχει παράπονα, δε νομίζω ότι θα κάνω πολλά πράγματα γι' αυτό. Δεν υποχρεώνω κανέναν να με διαβάζει.

Και τέλος, γενικώς δε σβήνω σχόλια στο μπλογκ μου, από άποψη.
Ούτε και θεωρώ ότι τίθεται θέμα προστασίας του αναγνώστη ή κάτι τέτοιο. Ακριβώς επειδή αν δεν αρέσει σε κάποιον, δεν υποχρεούται καθόλου να ξαναέρθει. Ακόμη και πρώτη φορά να έρχεται, περαστικός, τυχαία. Σε κάποιο άλλο blog, τυχαία, θα ήταν πολύ πιθανό να είχε βρει πολύ πιο αποκρουστικά πράγματα. Αν το πάρουμε έτσι, σαφώς και εμπεριέχει ένα ρίσκο η περιήγηση στην bloggόσφαιρα, αλλά στο κάτω-κάτω δεν παθαίνει κανείς τίποτα, το πολύ-πολύ να αηδιάσει, να βγει γρήγορα-γρήγορα και να μην ξαναμπεί.
Γενικώς προσπαθώ να πω ότι τα της διαχείρισης του μπλογκ είναι πολύ δευτερεύονται για μένα, εμένα με ενδιαφέρει βασικά να γράφω. Ο χρόνος που καταναλώνω τις τελευταίες 2-3 μέρες είναι χαμένος χρόνος. Ακόμα και τώρα δηλαδή βαριέμαι να τα γράφω όλα αυτά, απλώς μιας και θεωρείτε ότι προέκυψε θέμα, το θεωρώ σωστό να απαντήσω.

Αυτά από μένα.

Και ΥΓ: Το "φιλικά" ασφαλώς και καταλαβαίνω τι σημαίνει. Άλλωστε, θεωρώ ότι εξίσου φιλικά απάντησα στα δικά σου σχόλια, Ανδρόνικε, και πριν μου γράψεις το "φιλικά". Όταν όμως έρχεται κάποιος και πετάει μια-δυο προσβολές και μετά μου υπογράφει με "πάντα φιλικά", έχουμε να κάνουμε με άλλη περίπτωση.

Monday, March 17, 2008 12:37:00 am  
Blogger cobden said...

Άργησα να το δω αυτό το ποστ και κυρίως τα σχόλια που ακολούθησαν!Τί να πει κανείς,Jason, όταν γονείς συλλαμβάνονται για...παιδεραστία επειδή έβγαζαν φωτογραφίες γυμνά τα τρίχρονα παιδιά τους...Η politically correct ηθικολογία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Καλά τους τα είπες,μη μασας :)

Tuesday, March 18, 2008 1:37:00 pm  
Blogger Jason said...

Ξέρεις τι γίνεται cobden, υπάρχουν κάποιες όμορφες κοινωνίες όπου οι άνθρωποι ξεκινάνε ορμώμενοι από κάποια πολύ ευγενή αισθήματα να ταχθούν υπέρ του σωστού, του καλού και του δικαίου, αλλά ακριβώς επειδή δεν έχουν γνωρίσει πραγματικά τι είναι το σκληρό και το άδικο, καταλήγουν σε απίστευτες υπερβολές.
Όπως η ιστορία με τη σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών, που πλέον στην Αμερική ένας διευθυντής τρώει μήνυση γιατί είπε καλημέρα στη γραμματέα του χαμογελώντας, ή το οικολογικό κίνημα, που παθαίνει το μεγαλύτερο γενικό μπλακ άουτ της ιστορίας όλη η Δυτική Ακτή της Αμερικής γιατί τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια δεν έχουν αρκετό νερό γιατί δεν επιτρέπεται το άνοιγμα των φραγμάτων τον καιρό της αναπαραγωγής του κάστορα, κλπ..
Έτσι και τώρα, όταν υπάρχουν γονείς που βιάζουν τα παιδιά τους ή τα σκοτώνουν στο ξύλο ή ακόμα και που τα βάζουν να δουλεύουν, δεν μπορούμε να λέμε ότι είναι ψυχική κακοποίηση του παιδιού μία χαριτωμένη οικογενειακή στιγμή που ο μπαμπάς γελάει όταν το μωρό τα 'χει παίξει με το αίμα του αδερφού του. Αντιθέτως, εγώ το βρίσκω ξεκαρδιστικό. Αλλά και να μην είναι ξεκαρδιστικό, είναι προσβολή για τα παιδιά που έχουν υποστεί πραγματική ψυχική κακοποίηση να λέμε ότι την υφίσταται αυτό το παιδί...

Σηκώνει post αυτό το θέμα, αλλά δεν έχω το χρόνο αυτές τις μέρες, και έτσι αναλώνομαι απλώς στο να απαντάω σε μπούρδες με μπούρδες.

Tuesday, March 18, 2008 4:22:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home