Friday, November 09, 2007

Οι νόμοι ισχύουν για όλους...

... δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.
Κοίτα να δεις ρε, και δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Δε μου είχε καν περάσει από το μυαλό.
Εκεί στη Βουλή, στην παγκόσμια έδρα της σύγχρονης φιλοσοφικής σκέψης, ακούγονται απόψεις που είναι τόσο μπροστά από την εποχή τους...
Γι' αυτό και δεν μπορούν να τις εφαρμόσουν άλλωστε.
Συζητούνται όμως και είμαι περήφανος. Αυτοί που στείλαμε εκεί, ανακάλυψαν τη θεωρία της ισονομίας. Και είμαστε ακόμα μόνο στο 2007.

9 Comments:

Blogger Γκρινιάρης said...

Δυσυχώς, η ατιμωρησία είναι από τις μεγάλες πληγές στη χώρα μας. Κι όσο κι αν έπρεπε να είναι αυτονόητα κάποια πράγματα, στην Ελλάδα απλά δεν είναι.

Friday, November 09, 2007 6:04:00 pm  
Blogger Lily said...

Τι εννοείς ισχύουν για όλους????....Απαπα…αυτά τα πράγματα είναι αιρετικά καλέ… πως μπορεί οι νομοί να ισχύουν το ίδιο για όλους? Την ίδια φορολογική δήλωση κάνουμε όλοι? Της ίδιες ώρες δουλεύουμε? Της ίδιες άκρες έχουμε?? Καλέ εδώ στο Ellada δεν ισχύουν ότι και στης άλλες χώρες του κόσμου!!! Πως θα ξεχωρίσουμε άλλωστε ως λαός?

Friday, November 09, 2007 6:24:00 pm  
Blogger Lily said...

This comment has been removed by the author.

Friday, November 09, 2007 6:49:00 pm  
Blogger Anarchist said...

Xm

Τί είναι το νόμοι;

Friday, November 09, 2007 10:29:00 pm  
Blogger Ιάκωβος said...

Ισονομία, φυσικά και υπάρχει. Για τους ταπεινούς θνητούς, τους μη έχοντες και τους κυνηγημένους. Όσο για κάτι άλλους...ξέρεις.

Saturday, November 10, 2007 12:25:00 am  
Blogger Roadartist said...

στα λόγια όλοι καλοί είναι..

Saturday, November 10, 2007 4:32:00 pm  
Blogger Jason said...

Lily, δεν είχα καταλάβει ακριβώς τι ήθελες, βλέπω διέγραψες το σχόλιο, υποθέτω βρήκες την άκρη μόνη σου.

Sunday, November 11, 2007 6:09:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Ξέρω πως κοντεύουν 3 μήνες, αλλά τώρα διάβασα το συγκεκριμένο ποστ.

Κοίτα, αφού ισχύοουν για όλους, γιατί υπάρχει βουλευτική ασυλία; Δε λέω, δεν είναι απόλυτη ασυλία, έχει όρια (αυτό μας έλειπε!). Υπάρχει όμως! Και ιδού το μεγάλο ερώτημα: δυστυχώς για εκείνους, στα σχολεία διδάσκεται στη Γ' Γυμνασίου ΚΠΑ (Κοινωνική & Πολιτική Αγωγή), που ενημερώνει τους μαθητές για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος. Λέει λοιπόν σ' ένα μάθημα ότι για να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί ένας νόμος, πρέπει να αιτιολογηθεί, δηλαδή να εξηγήσει κάποιος γιατί πρέπει να ψηφιστεί, ποια η χρησιμότητά του. Πολύ λυπάμαι που σχεδόν κανείς δεν ξέρει το λόγο που ψηφίστηκε αυτός ο νόμος... Λόγος υπάρχει και τον γνωρίζουμε όλοι βέβαια, αλλά κάποια αιτιολόγηση που να μην παραπέμπει στο "για να κάνουν ό,τι θέλουν" υπάρχει; Μάλλον όχι...

Thursday, January 24, 2008 2:26:00 pm  
Blogger Jason said...

Ο λόγος, θεωρητικά, είναι ότι ο ρόλος των 300 είναι να νομοθετούν και τίποτα δεν πρέπει να τους αποσπά από το λειτούργημα αυτό. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει και το βουλευτικό ασυμβίβαστο.
Έτσι και το άσυλο. Να μην μπορεί να τους κατηγορεί ο καθένας για το παραμικρό, άμα θέλει να δημιουργήσει κάποιο κώλυμα στη νομοθετική διαδικασία - παρά μόνον αν ο ίδιος ο εισαγγελέας κρίνει ότι υπάρχει θέμα.
Θεωρητικά πάντα.

Thursday, February 14, 2008 11:51:00 am  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home