Wednesday, May 09, 2007

Angie

Καθώς κατέβαινε η playlist, έπεσε για άλλη μια φορά πάνω στην Angie.
Η Angie είναι υπεύθυνη για τα αποτελέσματά μου στις πανελλήνιες, το δηλώνω, εκείνες τις μέρες μου είχε κολλήσει και την είχα στο repeat συνεχώς, πώς δεν κάηκε το CD δηλαδή.
Μου την είχε κολλήσει ο Γκαραβέλας ένα βράδυ που άκουγα Love. Είχε αναφέρει μάλιστα τότε το story που υποτίθεται ότι έχει η Angie, το οποίο και σας παρουσιάζω λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά.
Σύμφωνα με τις φήμες, την Angie την είχε γράψει ο Jagger για την Angela Bowie, τη γυναίκα του David Bowie.
Η Angela Bowie, γεννημένη Mary Angela Barnett το 1949 στoν Άγιο Δομέτιο της Λευκωσίας, από πατέρα Άγγλο και μητέρα Ελληνοκύπρια, υπήρξε ένα κλασσικό παράσιτο της show-biz. Με τον Bowie γνωρίστηκε όταν είχαν σεξουαλικές επαφές με την ίδια γυναίκα. Αυτά τα δύο στοιχεία, δηλαδή η σχέση της με τον Bowie και η αμφιφυλοφιλία της, την οποία και φρόντισε με κάθε τρόπο να διαφημίσει, την έκαναν διάσημη.
Bowie και Jagger έκαναν πολλή παρέα τότε, μάλιστα σε βαθμό παρεξηγήσιμο, αφού οι κακές γλώσσες τους ήθελαν να είναι κάτι παραπάνω από απλοί φίλοι… Η Angela, μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πολύ αργότερα, στο βιβλίο της "Backstage passes: Life on the wild side with David Bowie" και τη σκηνή στην οποία υποτίθεται πως έπιασε David και Mick γυμνούς στο κρεβάτι…
Για να ολοκληρωθεί λοιπόν αυτό το ερωτικό τρίγωνο, έπρεπε να υπάρξει και μια σχέση μεταξύ του Mick και της Angie, κάτι το οποίο δεν άργησε να συμβεί. Το αποτέλεσμα, βέβαια, ήταν να χαλάσουν οι σχέσεις των δύο καλλιτεχνών, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες για κάτι μπουνιές που έπεσαν έξω από ένα club ένα βράδυ του ’72. Μιλάμε για εποχές, βέβαια, που ο Jagger ήταν παντρεμένος με την Bianca Perez Morena de Macias, με πρόσφατη, μάλιστα, τη γέννηση της κόρης τους, Jade...
Τελικά η Angie φέρεται να εγκατέλειψε τον Jagger, ενώ μετά από λίγα χρόνια, το 1980, άφησε και τον Bowie, φεύγοντας με το ευτελές για τα standards των διασημοτήτων ποσό των 300.000 βρετανικών λιρών, φροντίζοντας βέβαια να κρατήσει το επίθετο Bowie (και ας σημειωθεί εδώ ότι το πραγματικό όνομα του David Bowie είναι David Robert Jones). Την ίδια χρονιά χώρισε και ο Mick με τη Bianca, η οποία επίσης συνεχίζει μέχρι σήμερα να κυκλοφορεί ως Bianca Jagger. Διότι το χρήμα πολλοί εμίσησαν…
Για να γυρίσουμε όμως πίσω στα χρόνια των εντάσεων, ο Jagger, ισοπεδωμένος τότε από το χωρισμό αυτόν και τον τσακωμό με τον καλό του φίλο, γράφει την Angie, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο album "Goats head soup" του 1972 και γίνεται και single το 1973, πιάνοντας κορυφή στα αμερικανικά charts και γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία σε όλον τον κόσμο.
Από το 1981 δεν έχει καταγραφεί επίσημη συναυλία των Rolling Stones χωρίς να ερμηνευθεί η Angie.
Χειρότερη στιγμή του τραγουδιού ήταν ίσως όταν χρησιμοποιήθηκε στην προεκλογική καμπάνια της Angela Merkel στη Γερμανία, παρά την αντίρρηση του συγκροτήματος.

Ο Mick Jagger επιμένει, πάντως, ότι το τραγούδι δεν έχει να κάνει με την Angela Bowie, την οποία, όπως λέει, δεν είχε καν γνωρίσει ακόμα όταν αυτό ηχογραφήθηκε.

Τον καλύπτει και ο Keith Richards, που ισχυρίζεται ότι το τραγούδι το έγραψε εκείνος. Οι συγχορδίες στριφογύριζαν στο μυαλό του για τουλάχιστον ένα χρόνο, λέει, μέχρι που μια μέρα, φωνάζοντας μέσα στο σπίτι τη μικρή του κόρη, Angela, συνειδητοποίησε ότι αυτό το "Angie, Aaangie…" ταίριαζε καταπληκτικά, ενώ δε θα πήγαινε καθόλου ας πούμε ένα "Maureen, Maureeeen" ή κάτι αντίστοιχο… Από ‘κει και πέρα, το πήρε ο Jagger και το τελειοποίησε, προσθέτοντας και το πιάνο και τα γνωστά έγχορδα του τραγουδιού.

Όλα αυτά σύμφωνα με τον Richards του ’93. Της χρονιάς που είχε κυκλοφορήσει και το βιβλίο της Angela Bowie...

Γιατί ο Richards του ’73 έλεγε ότι το τραγούδι θα μπορούσε να λεγόταν Randy ή Mangy ή οτιδήποτε, αλλά τον τίτλο τον διάλεξε ο Mick Jagger προσωπικά…

Σε άλλο μήκος κύματος, ο drummer του συγκροτήματος Charlie Watts λέει ότι εντάξει, η Angie δεν ήταν και τίποτα το σπουδαίο…

24 Comments:

Blogger mad2luv said...

τελειο κομματι...το λατρευω...επισης λατρευω νικο γκαραβελα!!!οεο!!!

Wednesday, May 09, 2007 4:24:00 pm  
Blogger Jason said...

Εντάξει, είναι λίγο ψώνιο ο Γκαραβέλας, αλλά βάζει πολύ καλή μουσική.

Wednesday, May 09, 2007 4:29:00 pm  
Blogger Homo Ludens said...

Τέλεια η ιστοριούλα σου! Γενικά, έχουν πολύ πλάκα οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια. By The Way, ποιο τραγούδι γράφεται σήμερα κι έχει ολόκληρη ιστορία από πίσω; Το "What Katie did", θα μου πεις, των Libertines. Α, και το "Rehab" της Amy Winehouse!

Wednesday, May 09, 2007 4:48:00 pm  
Blogger Gogo said...

Athlios einai o Garavelas alla teleia i istoria gia to kommati pou dialeskes na mas diigitheis..

Wednesday, May 09, 2007 4:48:00 pm  
Blogger mad2luv said...

πέρνα απ το blog..σου εχω αγγαρία...

Wednesday, May 09, 2007 5:12:00 pm  
Blogger Jason said...

Homo ludens, καλό σε βρίσκω. Τα δυο τραγούδια που μας αναφέρεις, μάλιστα, έχουν κοινό στοιχείο τις καταχρήσεις... Θα ήταν ενδιαφέρον, ίσως, να έγραφες γι' αυτά.

Gogo, ο Γκαραβέλας είναι ένας τύπος που νομίζει ότι είναι ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που ξέρει από μουσική, ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που έχει σέξυ φωνή και ο μόνος άνθρωπος στον κόσμο που ξέρει από αγάπη.
Μου είναι αντιπαθής ως προσωπικότητα, όμως βάζει καταπληκτική μουσική. Ειδικότερα όταν θέλεις κάτι γλυκό και ήρεμο να παίζει στο background για να διαβάσεις, είναι ό,τι πρέπει.

Mad2luv, πέρασα. Σ' ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες, αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα. Θα δούμε.

Wednesday, May 09, 2007 5:55:00 pm  
Blogger Jason said...

Υπέστη μια-δυο ψιλοπροσθήκες το κείμενο, είχα ξεχάσει να αναφέρω την ύπαρξη και της Bianca. Τώρα μπήκε κι αυτή στο κόλπο. :)

Wednesday, May 09, 2007 6:16:00 pm  
Blogger Γκρινιάρης said...

Thanks for sharing the story! Πολύ ενδιαφέρουσα, δεν την ήξερα.
Το τραγούδι είναι εκπληκτικό.

Για τον Γκαραβέλα θα συμφωνήσω οτι η μουσική που βάζει ταιριάζει απόλυτα σε κάτι βράδια περισυλλογής ή μελέτης... Τι μου θύμισες τώρα...

Wednesday, May 09, 2007 7:18:00 pm  
Blogger jul said...

Ο Γκαραβέλας κάποτε έκανε και γαμώ τις εκπομπές..πολυυυυυ παλιά...Μετά το γύρισε στην country και μας πρήζει για τα βραβεία που έχει πάρει στο Αμέρικα για αυτή την εκπομπή...Καλός ρε γμτ...αλλά ψώνιο...
Όσο για το τραγούδι γαμάτο, και έτσι κάπως έτσι είναι η ιστορία, μόνο που μου είχαν πει προ καιρού πως έπαιζε τριο μεταξύ τους...


Ετσι βγήκε και το Layla από τον (ΘΕΟ) Clapton.... Για την γυναίκα του George Harisson των Beatles...

ΟΡΓΙΑΑΑΑ....

Wednesday, May 09, 2007 7:41:00 pm  
Blogger *...Nantia...* said...

ναι καλά συμπτώσεις βρε συ!Αν γίνει ποτέ και κανά τραγούδι με τίτλο "ναντια" να το ξέρετε για μένα είναι οΚ????

Wednesday, May 09, 2007 8:10:00 pm  
Blogger Jason said...

Jul-Jul...

Εντάξει, ο Γκαραβέλας έχει πάρει το βραβείο του καλύτερου ραδιοφωνικού παραγωγού στον κόσμο στα Country Music Association Αwards. Δεν είναι μικρό πράγμα. Είναι βραβείο που έχει πάρει και ο Elvis Presley, η μεγάλη Dolly Parton, ο Johnny Cash...
Άλλο αυτό, όμως, και άλλο το "Grammy Καλύτερης Ραδιοφωνικής Εκπομπής", όπως ψευδώς διαδίδει ο ίδιος (το βραβείο της CMA εννοεί, άλλωστε φυσικά δεν υπάρχει τέτοια κατηγορία στα Grammy Awards...)
Είναι όμως ο πρώτος που έπαιξε country στην Ελλάδα, κι ας μην παίζει μόνο country, όπως νομίζει. Και έχει και 20 χρόνια εκπομπή στο ραδιόφωνο. Πολλοί μεγάλωσαν με Γκαραβέλα, κοινώς.
Το ότι την έχει ψωνίσει είναι κρίμα...

Για το αν είναι όντως κάπως έτσι η ιστορία... δύσκολα θα το ξέρουμε ποτέ με βεβαιότητα. Ολίγη σημασία έχει, άλλωστε. Οι ιστορίες είναι που μας αρέσουν... Κι ας είναι ψέμματα.

Και το Layla έτσι βγήκε, όντως, και νομίζω το έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Clapton, έτσι;

Νάντια...

Το "Νάντια" του Καρβέλα δηλαδή δε σου κάνει εεε...;

Wednesday, May 09, 2007 8:29:00 pm  
Blogger mad2luv said...

εγω παντως εχω ηδη βρει 3 τραγουδια που λενε το ονομα μου...ουαου????χαχαχα!!!

Wednesday, May 09, 2007 8:36:00 pm  
Blogger tzo said...

Αχα! Μου αρέσουν πολύ οι ιστορίες πίσω από τα τραγούδια. Αν εχεις ακούσει Αττίκ, μια γλυκιά ιστορία κρύβετε πίσω από το "ζητάτε να σας πω" το έμαθα πρόσφατα, γι'αυτό το θυμάμαι!

Wednesday, May 09, 2007 11:35:00 pm  
Blogger Jason said...

Εγώ την ξέρω την ιστορία...
Γιατί δεν τη γράφεις όμως για τους άλλους; :)

Wednesday, May 09, 2007 11:45:00 pm  
Blogger Γεωργία said...

Υπέροχο τραγούδι, το δίχως άλλο!!

Ιάσονα, δεν ήξερα το story! Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι πληροφορίες σχετικά με background τραγουδιών, αν ξε΄ρεις κι άλλες, πεεεες :) :)

Thursday, May 10, 2007 1:23:00 am  
Blogger maika said...

super κομματάρα!!! μωρέ το έχω χορέψει...ουουουου . Το καλύτερο τραγούδι για τα πάρτυ μας...ττοοοοοτεεεεε!!! Αχ! τι μου θύμισες!!!!

πάντως αυτοί οι διάσημοι είναι εντελώς οικογένεια γαμιομ.... (πιπέρι στο στόμα)
Πάνε όλες με όλους, όλοι με όλες,όλοι με όλους.... και όλες με όλες και γίνεται γενικά ένα χαμός.... Δεν υπάρχει δηλαδή,καμία οργάνωση!!!

Thursday, May 10, 2007 2:35:00 pm  
Blogger cindaki said...

Τι λες βρε παιδί μου;;;

Κοίτα να δεις ιστορίες. Έτσι είναι η showbizzzzz όμως...
Κερατώματα, αγάπες και έρωτες, τραγούδια που πιθανότατα γράφτηκαν πάνω στην μαστούρα...

Thursday, May 10, 2007 2:40:00 pm  
Blogger Jason said...

Maika, μου θύμισες το ανέκδοτο με το δωμάτιο με τα όργια και την οργάνωση... :)

Thursday, May 10, 2007 3:20:00 pm  
Blogger Danai said...

Ολοι δηλαδή ξέρετε τον Γκαραβέλα εκτός από μένα??

απίστευτη η ιστορία! αλλά μου άλλαξε εντελώς τις εικόνες που φανταζόμουν όταν το άκουγα..μ..

Thursday, May 10, 2007 3:25:00 pm  
Blogger Jason said...

Δανάη, ο Γκαραβέλας είναι μουσικός πραγαγωγός του Love Radio 97,5. Εδώ και χρόνια έχει την εκπομή 22.00-01.00 τις καθημερινές. Βάζει πολύ ωραία country και όχι μόνο, έχει τιμηθεί με το βραβείο που αναφέραμε παραπάνω και με άλλα και γενικά πιστεύω ότι κάνει πολύ καλή εκπομπή, απλώς έχει ξεφύγει λίγο ο καημένος...
Όσο για το τραγούδι, ναι η αλήθεια είναι ότι ξενερώνεις λίγο όταν σκέφτεσαι τα όργια που υπήρξαν η αφορμή για τη δημιουργία του...

Thursday, May 10, 2007 3:38:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Κομματάρα...
...τό'χω σε βινύλιο.

Thursday, May 10, 2007 6:27:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by the author.

Thursday, May 10, 2007 6:27:00 pm  
Anonymous Anonymous said...

Ο Γκαραβέλας ήταν και είναι τραγικό ψώνιο και το ότι παίζει cdάκια στη σειρά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας τα ζαλίζει έτσι... Πόσοι αξιόλογοι άνθρωποι με τρομερές -και πραγματικές- διακρίσεις δεν κάνουν αυτοδιαφήμιση; Ενα έπαινο πήρε -φαντάσου πόσο θα τους τα ζάλισε στο CMA- και ξαφνικά λέει ότι πήρε GRAMMY (ο Χριστός και η Παναγία-τα Grammy είναι γαι τους μουσικούς, αυτός D.J. δεν είναι;;;) και μάλιστα για την ΚΑΛΥΤΕΡΗ εκπομπή στον... κόσμο!!! Εγώ λέω να του στήσουμε πλατώ στο Δαφνί, να εκπέμπει από κει μέσα. Ετσι θα γλιτώσουν και οι γονείς δεκάδων ανήλικων κοριτσιών που τώρα συρρέουν στο σταθμό και τυγχάνουν Κορκολίσιας υποδοχής από τον βρωμιάρη.

Saturday, May 12, 2007 6:06:00 pm  
Blogger Jason said...

Καταρχάς δεν είναι DJ.
Ακόμα και οι DJ κάνουν πολύ πιο σοβαρή δουλειά από το να "παίζουν Cdάκια στη σειρά", αλλά στην Ελλάδα αυτούς που κάνουν μία μουσική εκπομπή τους λέμε ραδιοφωνικούς παραγωγούς. Ίσως θα μπορούσαμε να βρίσκαμε καλύτερο όρο, αλλά πάντως κανείς τους δεν είναι DJ, πόσο μάλλον ο Γκαραβέλας.
Για την αυτοδιαφήμιση έχεις δίκιο, τα είπαμε άπειρες φορές και παραπάνω, όπως και για την κορκολίσια υποδοχή των δεσποινίδων, όντως έτσι ακούγεται και καθόλου δεν αμφιβάλλω.
Αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ο Γκαραβέλας παίζει καλή μουσική, τουλάχιστον για μένα, αλλά και για πολλούς άλλους που τον ακούνε εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Και τέλος πάντων το θέμα του post δεν ήταν ο Γκαραβέλας. Έτυχε να τον αναφέρω και όλοι μ' αυτό ασχοληθήκατε.

Monday, May 14, 2007 1:44:00 pm  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home